uk

Аналітичні рішення Inlimited на IDOL Micro Focus — Лідері за даними Forrester Research

calendar26 Червня 2020



Аналітичну інтелектуальну платформу – IDOL Micro Focus, яку ми застосовуємо при розробці власних рішень з аналітики текстових, аудіо- і відеоданих, визнано Лідером у двох звітах Forrester Wave: AI-Based Text Analytics, Q2 2020.

Важливо відзначити, що найвищі оцінки отримано за:
– Технології машинного навчання;
– Якість обробки природних мов;
– Можливість збагачення системи новими даними, які несуть цінність з точки зору певної задачі аналізу;
– Рівень безпеки системи;
– Можливість проведення аналізу на багатьох мовах світу.
Inlimited орієнтується на ці параметри при реалізації своїх технологічних проєктів.

Щодо результатів дослідження, то цього року компанія Forrester Research вирішила розділити його на дві різні оцінки: перша – фокусується на використанні аналітичних платформ для задач щодо аналізу невеликих документів і текстів, які стосуються клієнтів, співробітників та взаємодії з ними; друга – базується на можливостях платформ обробляти великі корпоративні документи, такі як контракти, страхові претензії, рахунки тощо.

Перший звіт (People Focused) описує роботу платформ з невеликими текстами, згенерованими клієнтами і персоналом: чи то записи колл-центру, чи то розміщені новини у соціальних мережах, на форумах чи інших відкритих джерелах.



За даними звіту, основні тенденції у цій сфері наступні:
Розуміння специфіки та лексики сфери застосування текстової аналітики. Наприклад, гнучке налаштування системи під фінансовий сектор, медичний, юридичний тощо.
Широкі можливості розуміння природної мови для вилучення таких понять як: емоції, наміри, ключові судження. Вони є основою ефективних рішень щодо управління персоналом, виявлення вдоволення клієнтів та інших соціальних тем досліджень.
Мовна аналітика. Текст не відображає важливу інформацію, таку як паузи, інтонацію голосу, швидкість мовлення, не визначає чи сказано щось тихо або голосно, де були паузи, та де клієнт чи співробітник перебив іншого мовця. На все це здатна аудіоаналітика, одна з задач якої – якісне перетворення мовлення у текст.
Підтримка декількох мов. Наразі постачальники часто вводять в оману публікуючи інформацію про аналітику тексту на понад 100 мовах світу. Але, важлива не кількість, а функціонал, адже більшість таких компаній не пропонують обробку природної мови: розуміння слів, лексики, правопису, тематики сфери застосування.

Щодо іншого звіту (Document Focused), він орієнтований на аналітичні платформи для інтелектуального аналізу корпоративних даних – великої кількості ділових документів.



За даними звіту, основними тенденціями у цій сфері є:
Захват та оцифрування великої кількості документів за один раз. Технологія захвату попереднього покоління передбачала роботу за зонами і шаблоном , але за таких умов системи не розпізнавали таблиці, символи у тексті та написи на колонтитулах. Сьогодні вендори пропонують платформи, які працюють без зон, розпізнають при великій кількості документів всі текстові елементи та надають данні про достовірність оцифровки.
Поліпшення якості оцифрування. Нове покоління платформ для аналізу не тільки автоматизує процеси оцифрування, але й покращує якість зображення. Це не просто підвищення роздільної здатності, – це поворот відсканованих догори дном документів, перетворення яскравих кольорових брошур в чорно-білий формат для кращої ідентифікації тексту, розпізнавання водяних знаків та штрих-кодів.
Оцифровка графічних елементів документу. Платформи для текстового аналізу тепер мають «комп’ютерний зір», який розпізнає логотипи, автомобілі, будівлі, підписи, правописний текст та інші символи, відповідно маркуючи їх у документі для швидкого пошуку. Цікаво, що такі системи розпізнають навіть автомобілі після ДТП, особливо це актуально для сфери страхових послуг.
Отримання з документів більшої кількості інформації. Окрім вилучення тем та сутностей (дат, імен, міст, подій), розвивається можливість розуміння контексту. Розвинуті аналітичні платформи зможуть визначити де одна частина документу перечить іншій, де порушені правила конфіденційності інформації та не надасть перелік об’єктів у договорі оренди, якщо поряд з ними позначка – «не включено у договір». Сучасні платформи можуть робити вищеперераховане навіть на декількох мовах.

Як згадує Forrester Research у звітах, «Micro Focus IDOL залишається космічним кораблем неструктурованої аналітики даних. У більшості організацій для обробки даних команди використовують різні інструменти та програми… Організації, які прагнуть вести всю аналітику на одній платформі, повинні внести Micro Focus IDOL у свій список”. Серед недоліків платформи було названо: складність налаштування та наявність багатьох вікон для управління системою.

Inlimited поєднує новітні технології світових вендорів з власними розробками та пропонує сучасні аналітичні рішення для українських споживачів. Ви не займаєтеся складним налаштуванням системи – ми пропонуємо готове індивідуальне рішення з необхідним вам функціоналом та інтерфейсом, зручним у використанні саме для вас. Враховуючи, що наша компанія єдина в Україні має статус IDOL Expert, ми навчаємо персонал клієнта та надаємо необхідний комплекс сервісної підтримки.

Звертайтеся до Inlimited – працюйте з інноваційними технологіями.